طرز تهیه یک حلوای قندی خانگی خوشمزه + نکات کلیدی
طرز تهیه یک حلوای قندی خانگی خوشمزه + نکات کلیدی : یکی از پرطرفدارترین میان وعده ها حلوای شکری یا حلوای ارده است که در طعم های مختلف تهیه می شود. برای تهیه حلوا از آرد گندم، آرد، گردو، شکر، آب، گلاب، زعفران، پودر پسته و کره شکر درست می کنند. این دو نوع حلوا را می توانید به راحتی در منزل تهیه کنید و از طعم آنها لذت ببرید.
طرز تهیه یک حلوای قندی خانگی خوشمزه + نکات کلیدی
حلوا ارده یا حلوا شکری و حلوا هل و حلوا با شیره انگور، نصف های خوشمزه و خوش طعمی هستند و اگر علاقه مند به پخت انواع حلوا در منزل هستید، بهتر است از تهیه این حلوای بی نظیر غافل نشوید.
حلواشکی از چه زمانی در ایران تهیه شده است؟
حلواشکی برای اولین بار در ایران در دوره صفویه و سلطنت شاه عباس صفوی تهیه شد، البته در آن زمان فقط مخصوص ارتش بود. ماجرا از این قرار بود که در یکی از جنگ ها، شاه عباس صفوی از وزیرش شیخ بهایی خواست تا برای سربازان غذایی تهیه کند که تهیه آن آسان، حمل آسان و غذای مورد نیاز افراد لشکر تهیه شود. و سربازان می توانند آن را با کمک نان بخورند و به چیز دیگری نیاز ندارند.
شیخ بهایی برای تهیه حلوا با جابر عصار مشورت کرد. جابر عصار متخصص کنجد و شاه شیرین صفویان در آن زمان بود. پس از انجام این کار، فرمول حاوی 50 درصد آرد را کشف می کنند و شکر حلوا را تهیه می کنند. وقتی سربازان آن را می خوردند از طعم این غذا لذت می بردند و به این ترتیب تولید حلوا در آن زمان ادامه داشت و به امروز رسیده است.
فواید حلوای خانگی چیست؟
خوردن حلوشکری فواید زیادی برای بدن دارد. در این قسمت می خواهیم چند مورد از مهمترین موارد را به شما بگوییم پس تا انتها با ما همراه باشید.
سیری با کمترین مقدار شکر
بسیاری از مردم برای انرژی به سراغ غذاهایی می روند که قند مصنوعی بالایی دارند، که اشتباه است. زیرا شکر مصنوعی به تنهایی نمی تواند این مشکل را حل کند. همچنین می تواند آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد کند.
یکی از بهترین راه های رفع سیری استفاده از حلوای سویدا است، زیرا در آن از کمترین قند یا شکر مصنوعی استفاده می شود و حاوی موادی مانند کنجد و شیره است که بسیار پرانرژی هستند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بامیه خوشمزه خانگی بسیار راحت
آمادهسازی یک وعده غذایی باصرف کمترین هزینه ممکن
در زمانی که قیمت مواد غذایی در حال افزایش است افراد مختلف سعی می کنند هزینه هر وعده غذایی را به حداقل برسانند. یکی از راه های رسیدن به این هدف استفاده از حلوا است زیرا مقدار کمی از آن می تواند بسیاری از افراد را راضی کند و تهیه آن هزینه زیادی ندارد که مطلوب همه است.
طرز تهیهی حلواشکری خانگی
مواد لازم جهت تهیه حلوا شکری خانگی
ارده ( کنجد آسیاب شده ) به میزان ۱۲۰ گرم
آرد گندم به میزان ۲۱۰ گرم
۱۵۰ گرم گردو خردشده
یک پیمانه آب
نیمکیلو شیره انگور یا شکر
سه قاشق سوپخوری گلاب
پودر پسته به مقدار لازم
یک قاشق سوپخوری محلول زعفران
در صورت نیاز کره به مقدار لازم
چگونه حلوای شکری را در خانه درست کنیم؟
برای تهیه حلوا شکری آرد را روی حرارت گاز با شعله ملایم بگذارید تا تفت بخورد و بوی خامی آرد دیگر وجود نداشته باشد. سپس افزودن ارده را به آرد بو دادهشده را شروع کنید و به مدت پنج دقیقه همزدن مخلوط آرد و ارده را روی حرارت ملایم شعله گاز انجام دهید.
تفت دادن مخلوط آرد و ارده
در مرحله بعد گردوی خرد شده را به مخلوط آرد و آرد اضافه کرده و مواد را هم زده تا مخلوط شوند و بلافاصله مخلوط آرد و گردو را در ظرف مناسبی بریزید.
در این مرحله از طرز تهیه حلوای شکری، آب و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر در آب حل شود. پس از انجام این کار محلول گلاب و زعفران را به محلول شکر اضافه کنید. در آخر شعله گاز را زیاد کنید تا شربت حلوا به دمای جوش برسد و شروع به اضافه کردن شربت به مخلوط آرد کنید و خوب هم بزنید تا دمای مخلوط آرد و شربت برابر شود.
حلوای شکری خوشمزه و آماده طعم دادن
قالب کمربندی از قبل آماده شده را با سلفون بپوشانید و حلوای شکر را داخل قالب بریزید. سپس یک قاشق مناسب را با کمک کره آب شده چرب کنید و سطح حلوای شکر را با آن صاف کنید و مقداری پودر پسته یا خلال پسته را روی حلوای شکر بزنید و حلوای شکر را به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
نکات طلایی برای تهیه حلوای شکری
✅ رنگ آرد نباید هنگام تهیه حلوا شکری و تفتخوردنش نباید عوض شود.
✅ اگر در هنگام ساخت حلوا شکری، بافت آن سفت شد، میزانی از کره به آن اضافه کنید تا نرم شود.
✅ برای سفتکردن حلوا شکری شل شده، می توانید آن را درون یخچال قرار دهید.
✅ حلوا شکری را می توانید با کمک اسکوپ درون کپسول های مخصوص شیرینی بریزید و با کمک بادام پرک شده و پودر پسته آن را تزیین کنید.
✅ در صورت تمایل می توانید جهت آمادهسازی حلوا شکری به جای استفاده از شکر از عسل و یا شیره انگور را به کار بگیرید.
حلواشکری باید در چه شرایطی نگهداری شود؟
شیرینی را در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. به طور معمول ماندگاری حلوای شکری 6 ماه است اما در صورت مناسب بودن شرایط نگهداری می توان آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد.
هنگام استفاده از حلواشکری اگر روغنی روی آن دیدید نگران نباشید زیرا این روغن کنجد موجود در حلوا است و می توانید در حین مزه آن را مخلوط کرده و سپس استفاده کنید.
دستور تهیه حلوا ارده با شیرخشک
حلوا ارده یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی حلوا ارده است. این حلوای خوشمزه هم برای صبحانه و هم به عنوان میان وعده استفاده می شود. حلوای ارده به راحتی تهیه می شود و می توان آن را به راحتی در منزل تهیه کرد و نوش جان کرد. برای آموزش طرز تهیه حلوا ارده با شیرخشک بقیه متن پیشرو را با دقت مطالعه کنید.
مواد لازم
✅ نصف لیواندستهدار فرانسوی ارده یا یک لیوان کنجد
✅ یک لیوان فرانسوی سرپُر شیر خشک
✅ یک لیوان فرانسوی سر خالی پودر قند
✅ دو قاشق غذا خوری خلال پسته
طرز تهیه حلوا ارده با شیر خشک
شیر خشک و پودر قند را در یک کاسه بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید و سپس مخلوط را الک کنید. سپس باید آرد را اضافه کنید. در این مرحله می توانید هم از ارده آماده و هم ارده خانگی که با استفاده از یک لیوان کنجد تهیه شده است استفاده کنید.
برای تهیه آرد خانگی باید کنجد را در تابه ریخته و بدون روغن سرخ کنید سپس این دانه ها را آسیاب کنید. سپس سه قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن کنجد یا روغن مایع را به پودر کنجد اضافه کنید و دوباره آن را آسیاب کنید.
این کار را تا زمانی ادامه دهید که کنجد حالت خمیری پیدا کند و سپس مایع شود و در نهایت به آرد تبدیل شود. باید توجه داشته باشید که تهیه ارده در منزل زمان بر است، بنابراین باید هر چند دقیقه دستگاه را خاموش کنید تا خنک شود و آسیب جدی نبیند.
حالا آرد را به مخلوط شیرخشک و پودر قند اضافه کنید و مخلوط کنید، می توانید با نوک انگشت مواد را هم بزنید. سپس مواد خمیر را با پشت فشار دهید و خوب بزنید، این عمل باعث انسجام حلوای خانگی می شود.
در مرحله بعد طرز تهیه حلوای شکری با شیر خشک قالب خود را آماده کرده و کمی مرطوب کرده و سپس کیسه فریزر را قرار دهید. در صورت تمایل می توانید مقداری خلال پسته نیز کف قالب قرار دهید و سپس حلوای آرد را داخل قالب بریزید. و با دست فشار دهید تا منسجم و محکم شود. اگر حلوا چسبندگی و انسجام لازم را پیدا نکرد می توانید قالب حاوی حلوا ارده را حدود 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا حلوا سفت شود و سپس آن را خارج کرده و از قالب خارج کنید.
نکته : توجه داشته باشید که کنجد سریعا دچار سوختگی میشود، به همین دلیل به هنگام تفت دادن آن، سعی کنید تا حرارت ملایم باشد. همچنین برای تهیه شیرخشک باید آن را از قنادیها و برای آمادهسازی حلوا تهیه کنید.
در این مطلب با طرز تهیه حلوای شکری در منزل آشنا شدید تا بتوانید آن را به خوبی در منزل تهیه کنید. امیدواریم از تهیه این حلوای مقوی و بی نظیر در منزل لذت ببرید و اوقات خوشی را در کنار اعضای خانواده سپری کنید.
- ۰۱/۰۴/۰۶